Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DAVID BADE MAAKT KUNSTWERK IN INTERACTIE MET BEZOEKERS 25 NOVEMBER T/M 9 DECEMBER 2018

25 November 2018 @ 09:00 - 9 December 2018 @ 18:00

06-11-2018

DAVID BADE MAAKT KUNSTWERK IN INTERACTIE MET BEZOEKERS

25 NOVEMBER T/M 9 DECEMBER 2018

Kunst ontstaat bij David Bade (Curaçao, 1970) vaak in interactie met mensen. Dit najaar gaat hij het experiment aan met de bezoekers van het Gemeentemuseum Den Haag. Twee weken lang houdt hij atelier in het museum en probeert hij gesprekken met het publiek op gang te brengen. Het kunstwerk dat zo ontstaat, wordt nadien toegevoegd aan de museumcollectie. Daarnaast kunnen bezoekers een door Bade getekend portret aanschaffen. De opbrengst wordt gebruikt om de verwerving van Bade’s nieuwe installatie door het Gemeentemuseum mede te financieren. Voor het andere deel van het aankoopbedrag ontvangt het museum steun van Outset Nederland, een internationaal, particulier kunstfonds dat vanaf 2012 in Nederland opereert en zich inzet voor hedendaagse kunst met de financiering van institutionele collecties, productie, tentoonstellingen en publicaties.

‘Dit wordt in overleg met u schilderij of sculptuur’. Deze boodschap is te lezen op de kaft van een schetsboek, onderdeel van het kunstwerk Calimero 5. Het boek staat vol met tekeningen en aantekeningen, en hangt aan een amorfe figuur opgebouwd uit alledaagse materialen, zoals een strijkplank, en polyurethaan. Het werk wordt binnenkort toegevoegd aan de collectie van het Gemeentemuseum, maar niet voordat David Bade het publiek daadwerkelijk om input heeft gevraagd. Vanaf 25 november t/m 9 december houdt de kunstenaar twee weken atelier in het museum en nodigt hij bezoekers uit om deel te nemen aan de voltooiing van zijn werk.

Het Gemeentemuseum en Bade zien daarnaast nog een rol voor het publiek weggelegd: die van mecenas/kunstverzamelaar. Bezoekers kunnen de aankoop van Calimero 5 meefinancieren door zelf een kunstaankoop te doen. Bade tekent ter plekke portretten die hij verkoopt voor €150 (kleine tekening) of €250 (grote tekening) per stuk.

Details

Start:
25 November 2018 @ 09:00
End:
9 December 2018 @ 18:00

Organizer

Kers Gallery
Phone:
+31 6 24 63 54 55
Email:
info@kersgallery.com
Website:
https://kersgallery.com/

Venue

Gemeente Museum Den Haag
Stadhouderslaan 41
Den Haag, 2517 HV Netherlands
+ Google Map
Website:
https://www.gemeentemuseum.nl